Ploile torenţiale au provocat, în cursul zilei de luni, inundaţii în 90 de localităţi din 19 judeţe, apa intrând în 171 de case, dar şi în sute de curţi, beciuri şi subsoluri.

Potrivit datelor transmise, marţi, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cele mai afectate judeţe au fost Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava.

„O situaţie care a impus evacuarea unei familii a avut loc în municipiul Aiud din judeţul Alba, unde pompierii au intervenit pentru scoaterea din locuinţa inundată a doi adulţi şi a unui copil de 9 luni.

Un eveniment deosebit s-a înregistrat şi în localitatea Dimitrie Cantemir, judeţul Vaslui, unde este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de ieri.

Căutările au fost oprite pe timpul nopţii, urmând a fi reluate în această dimineaţă.

Totodată, în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au fost evacuate temporar 3 persoane dintr-o anexă inundată datorită precipitaţiilor însemnate cantitativ acumulate într-un interval scurt de timp, care au determinat scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie”, precizează IGSU.

De asemenea, şase persoane au fost salvate din calea viiturii în judeţul Bihor, pe raza localităţilor Budoi, Voievozi şi Cupăr.

Totodată, un autoturism a fost surprins de viitură în localitatea Rădăuţi Prut, cele patru persoane din maşină rămânând blocate.

Pompierii au intervenit cu un buldoexcavator pentru a duce cele patru persoane într-un loc sigur, informează Agerpres.