Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat la disciplina Limba și literatura română s-a desfășurat astăzi.

În Caraș Severin din cei 1873 de candidați, la prima probă s-au prezentat 1784, un total de 89 de elevi absentând. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Liceul Clisura Dunării Moldova Nouă și Liceul General Dragalina Oravița, a declarat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele 2 sesiuni.

Niciun elev din județ nu a fost respins la controlul epidemiologic.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarele probe vor avea loc astfel:
˘ marți, 23 iunie – Limba și literatura maternă
˘ miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
˘ joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.