Satele cărăşene Dezești și Remetea Pogonici sunt două dintre cele afectate de precipitaţiile căzute în ultimele zile, respectiv de revărsarea cursurilor de apă.

Astăzi, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, împreună cu subsecretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Dan Stan și subprefectul județului Adriana Sărăor, au verificat pe teren efectele inundațiilor din cele două comunităţi.

Acolo acționează militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” pentru eliminarea apei din locuințele cetățenilor, verificarea structurii de rezistență a clădirilor şi funcționarea pompelor de evacuare a apelor pluviale.

Cei trei reprezentanţi ai MAI au discutat cu cetățenii despre aspecte legate de implicarea acestora în lucrări de îmbunătățire a sistemului de protecție contra inundațiilor. Din păcate, majoritatea caselor afectate sunt din cărămidă crudă, iar proprietarii acestora nu au poliţe de asigurare la inundaţii.

Tot astăzi, pompierii cărăşeni au mai avut intervenții la Reșița, Caransebeș, Iaz, Voislova şi Oțelu Roșu.

Pe parcursul zilei de azi, echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au fost solicitați de 13 ori pentru evacuarea apei din beciuri, curți și fântâni. Detașamentul de Pompieri Reșita a intervenit în Dezești la două beciuri, o fântână și mai multe grădini, în Remetea Pogonici la câteva curți din apropierea digului și în Reșița pentru evacuarea apei infiltrate în subsolului unui bloc în zona Lunca Pomostului.

1 COMENTARIU

  1. Majoritatea pozelor sunt de la Primarul Comunei Farliug de acasă unde apa a făcut ravagi doar ca aceasta delegație e in campanie electorală și merg doar unde vor și la Primar nu au venit pt ca e de alta culoare politica, apa are culoare politica Domnule Prefect ???

Comments are closed.