[FOTO-AUDIO] Singurul acvariu din jumătatea de vest a ţării funcţionează la D. T. Severin

La Drobeta Turnu Severin a fost lansată astăzi, campania „MUZEUL ESTE AL VOSTRU”, ocazie cu care au fost redeschise acvariile din clădirea principală a Muzeului Regiunii Porților de Fier.

Evenimentul s-a consumat în prezența Președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a reprezentanților mass media, precum și a numeroși vizitatori. Managerul muzeului, Doinița Mariana Chircu, consideră că prin această campanie, „copiii și tinerii, principalii parteneri ai muzeului, au posibilitatea să vină și să revină, ori de câte ori simt nevoia de a se informa sau recreea, pot să-și satisfacă setea de cunoaștere și explorare, iar muzeul, ca instituție de cultură, îndeplinindu-și funcția educativă, să devină locul agreat în preferințele lor”.

Doinița Mariana Chircu a mai spus că până pe 30 septembrie se acordă  acces gratuit copiilor și tinerilor din diverse forme de învățământ. Muzeul poate fi vizitat respectând toate resctricțiile impuse de reglementările normative în vigoare, grupurile de vizitatori fiind de maximum 18 persoane.

Muzeul Regiunii Porților de Fier este amplasat în Str. Independenței nr. 2. Clădirea muzeului este declarată monument istoric, fiind construită în anul 1926.

De același autor

Related Articles