În Italia, una din cele mai afectate țări de pandemie, apar avertismente că riscul contaminării rămâne ridicat.

În vreme ce la Milano, orașul cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în cele patru luni de pandemie, peste 24.000, primarul Giuseppe Sala anunţă că, de luni, toată lumea va începe să lucreze din birouri și nu de acasă, ca până acum, în centrul Italiei, mai exact în regiunea Lazio, din care face parte și Roma, autorităţile sanitare recomandă cetățenilor prudență, după unele semnale de alertă.

Potrivit Institutului Superior de Sănătate, coronavirusul continuă să fie prezent în anumite regiuni, Lazio aflându-se în această săptămână în fruntea clasamentului de cazuri de contaminare, depășind chiar şi Lombardia, epicentrul pandemiei din peninsulă.

Cele două focare identificate la Roma sunt sub control.

Cu toate acestea, în ansamblu, tabloul general al transmiterii și impactului infecției cu COVID-19 în Italia rămâne critic, avertizează Institutul Superior de Sănătate, solicitând din partea cetățenilor respectarea strictă a măsurilor necesare pentru reducerea riscului de transmitere.

Același institut a mai descoperit, în urma analizelor efectuate, că noul coronavirus era prezent în apele reziduale de la Milano și Torino, în nordul Italiei, din decembrie 2019, cu două luni înainte de primul caz înregistrat oficial în Peninsulă.

Sursa: romania-actualitati.ro