Codul portocaliu de vreme rea continuă să creeze probleme în Caraş-Severin. Din cauza precipitaţiilor abundente s-au produs inundaţii în mai multe localităţi – Anina, Oţelu Roşu, Glimboca, Obreja şi Iaz.

În acest moment se intervine în mai multe locaţii pentru limitarea efectelor produse de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice: în localitatea Iaz acţionează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Obreja cu 2 motopompe, în localităţile Caransebeş, Oţelu Roşu şi Glimboca intervin pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi membrii serviciilor voluntare, în localitatea Zorlenţu Mare şi sat Zorlencior intervin forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, iar la Anina, Secţia de Pompieri Oraviţa şi membri SVSU Anina. Până în acest moment, s-a intervenit în principal pentru evacuarea apei din curţi. În Caransebeş, pe Calea Timişorii, apa a pătruns şi într-o hală a unui operator economic, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

La Zorlenţu Mare, pârâul Valea Ştefii a ieşit din matcă şi a afectat 19 gospodării. În Zorlenţu Mare, până acum sunt afectate 19 gospodării, în principal curţi şi grădini, a mai precizat Magdalena Tocmelea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabil până la ora 23.00 pentru judeţul Caraş-Severin.

Vor fi perioade cu ploi torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.