Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a  emis cod roşu de inundaţii pentru râul Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior. Avertizarea este valabilă până la ora 14.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Caraș – Severin.

Administrația Bazinală de Apă Banat informează că la ora 9.00, în bazinul Caraș a fost depăşită cota de pericol cu 13 cm la stația hidrometrică Gârliște şi cu 12 cm la stația hidrometrică Carașova.

Tot personalul tehnic din cadrul SGA Caraș-Severin, respectiv Sistemele Hidrotehnice Caransebeș și Câlnic cu cele 8 formații de lucru sunt pe poziții și monitorizează situația hidrometeorologică.