Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, la matematică. În județul Caraș-Severin, niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic. De asemenea, nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Patru elevi aflați în izolare la domiciliu nu au putut participa şi vor susține examenul în sesiunea specială din data de 30 iunie.

În judeţul Caraţ-Severin, au fost prezenţi 1851 de candidaţi (cu doi mai puţin faţă de luni, la proba de limba şi literatura română).

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost/vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Mâine, 18 iunie, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.