Emoţii pentru elevi. Evaluare Naţională debutează mâine. Monica Anisie:”Peste 900 de elevi susţin acest examen în condiţii speciale!”

Ministrul educaţiei, Monica Anisie a făcut declaraţii în urmă cu puţin timp, despre cum se vor desfăşura examenele de Evaluare Naţională care încep mâine.

Monica Anisie a declarat:

Mâine, 15 iunie, începe Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a. Mâine vom organiza proba de Limba şi Literatura Română, iar în data de 17 iunie, se va susţine proba la Matematică. În data de 18 iunie va fi proba de Limbă şi Literatură Maternă, pentru peste 10.000 de copii care s-au înscris la această probă. În data de 22 iunie se vor afişa primele rezultate. Specificul acestei sesiuni de Evaluare Naţională este acela că se organizează în două etape. Prima etapă, aşa cum spuneam, începe mâine cu proba de Limba şi Literatura Română, iar cea de-a doua etapă, organizată numai pentru copiii bolnavi sau cei care se află în izolare sau carantină, sau pentru elevii care, la triajul epidemiologic, au peste 37,3 temperatura corporală, deci, această sesiune, spuneam, este organizată în a doua etapă, începând cu data de 29 iunie, probă de limbă şi Literatură Română.

Scopul organizării acestei etape speciale este tocmai acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi vreau să precizez că această etapă specială se va organiza înaintea repartiţiei computerizate, care se va realiza în data de 10 iulie. Prin urmare, toţi copiii absolvenţi de clasa a VIII-a au şanse egale pentru a participa la Evaluarea Naţională. La această etapă sunt înscrişi peste /172.000/ de copii, mai exact, 172.532 de elevi, absolvenţi de clasa a VIII-a. Aceste probe se organizează în peste 4.253 de centre de examen. Vreau să mulţumesc tuturor cadrelor didactice pentru mobilizarea de care au dat dovadă în această perioadă şi vă anunţ că sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a Evaluării Naţionale.

Menţionez că există peste 900 de elevi care susţin Evaluarea Naţională în condiţii speciale, conform procedurii privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe. Îi anunţ pe toţi elevii şi părinţii că accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. Fiecare unitate de învăţământ a stabilit un grafic în aşa fel încât să nu existe la poarta şcolii aglomeraţie şi să se respecte măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. Prin urmare, la poarta unităţii de învăţământ a centrului de examen va exista un cadru medical, care va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen împreună cu un cadru didactic din comisia de examen.
Totodată, pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv, de trei ori, acel procedeu de luare a temperaturii şi în acelaşi timp să lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic.

În ceea ce priveşte siguranţa elevilor, subliniez că în fiecare centru de examen au fost luate măsurile de prevenire. S-a realizat dezinfecţia, au fost dotate unităţile de învăţământ cu dezinfectant, şi îi mulţumesc pe această cale şi autorităţilor publice locale care s-au implicat în această perioadă foarte mult, arătând că le pasă de siguranţa şi sănătatea copiilor noştri”, a precizat ministrul Monica Anisie.

În acest an, lucrările elevilor vor merge pentru a fi evaluate în alt judeţ decât judeţul din care face parte elevul, măsura valabilă, inclusiv pentru municipiul Bucureşti.

De același autor

Related Articles