De luni, 15 iunie, începe o nouă etapă de relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Autorităţile au anunţat că se vor redeschide mall-urile, cu excepţia restaurantelor, a cinematografelor şi a locurilor de joacă din interior. La fel, se vor putea redeschide casele de pariuri şi de jocuri de noroc şi sediile Loteriei. Vor începe să funcţioneze şi sălile de sport şi piscinele exterioare.

REGULAMENT SĂLI DE FITNESS

Clienţii sălilor de sport se vor putea întoarce de mâine la antrenamente, dar numai cu programare.

Li se va măsura temperatura şi vor fi trecuţi într-un tabel, pentru a fi uşor de identificat în cazul unei anchete epidemiologice.

Numărul celor care se antrenează la un moment dat va fi limitat, astfel încât să se asigure câte 10 metri pătraţi pentru fiecare persoană în cazul exerciţiilor de aerobic şi câte 7 metri pătraţi în cazul celor la aparate. De asemenea, li se recomandă să folosească un singur aparat, care va fi dezinfectat înainte şi după fiecare utilizator.

Masca trebuie purtată la recepție și în spațiile comune

Patronii sălilor de fitness trebuie să asigure dezinfectanți pentru mâini

REGULAMENT PISCINE

La intrare persoanele vor trebui să declare pe propria răspundere că nu au fost expus la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile.

Dacă vor prezenta probleme respiratorii și vor avea febră peste limita de 37,3 grade Celsius, accesul nu va fi permis, recomandarea fiind izolarea la domiciliu.

Pentru a intra în zona piscinei, clienții vor trece obligatoriu printr-un pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor.

În apă, suprafaţă pentru un client este de cel puţin 12 mp, iar dacă există tobogane, accesul va fi permis respectând o distanţă de 2 m între persoane.

În egală măsură, va exista o distanţă de 2 m între şezlonguri, cu excepţia situaţiei în care persoanele sunt din aceeaşi familie.

Personalul piscinei va aduce eventualele produse comandate (gustări şi băuturi preambalate individual).

În ceea ce priveşte măsurile de igienă personală, actul normativ impune purtarea măştii în spaţiile comune, urmând ca înotătorul să renunţe la mască atunci când intră în apă.