[AUDIO] Nouă clase pentru învăţământul profesional din Caraş-Severin

 invatamant profesional

Absolvenţii claselor a opta vor putea alege învăţământul profesional de trei ani din anul şcolar 2014-2015, conform metodologiei de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei Naţionale. După cum ne-a informat inspectorul şcolar de specialitate, Ion Chiosa, unităţile şcolare din Caraş-Severin vor pune la dispoziţia elevilor interesaţi de învăţământul profesional de trei ani nouă clase. Acestea sunt pentru specializările: mecanică, agricultură, comerţ, turism şi alimentanţie, fabricarea de produse din lemn, industrie textilă şi pielărie, estetică şi igiena corpului uman. Cele nouă clase vor fi înfiinţate în cadrul unor unităţi şcolare din Reşiţa, Caransebeş, Moldova Nouă, Oraviţa, Bocşa şi Oţelu Roşu.

Elevii din învăţământul profesional cu durata de trei ani vor beneficia de susţinere financiară, în conformitate cu prevederile legale. Se va menţine astfel bursa de 200 de lei lunar pe care o primesc încă din 2012 toţi elevii care frecventează învăţământul profesional. Pe lângă această bursă, elevii din învăţământul profesional vor putea beneficia şi de susţinere financiară, stimulente şi alte forme de sprijin acordate de compania la care fac practică.

Învăţământul profesional cu durata de trei ani va putea fi organizat numai în unităţile de învăţământ profesional şi tehnic acreditate sau autorizate şi numai acolo unde există un contract încheiat cu o firmă la care să fie organizată şi practica elevilor.

Inspectorul Ion Chiosa:

(Karina Tincul)

De același autor

Related Articles