Noapte grea pentru salvamontiştii din Arad, dar şi pentru pompieri, jandarmi şi poliţişti. Timp de 3 ore și jumătate, ei au căutat 15 tineri care s-au rătăcit în pădure, în apropiere de stațiunea arădeană Moneasa, din Munții Apuseni. Într-un final, tinerii au fost localizaţi cu ajutorul coordonatelor GPS, la circa 4 km de Moneasa, pe versantul stâng al Văii Lungi, sub Culmea Zelea Neagră.

Acțiune de salvare încheiată. În urma primirii unui apel prin 112, Salvamont Arad a intervenit pentru identificarea unui grup de 15 tineri, dintre care o fată care acuza dureri abdominale și nu se mai putea deplasa.

Cu ajutorul coordonatelor GPS cei 15 tineri au fost localizați la cca. 4 km de Stațiunea Moneasa, pe versantul stâng al Văii Lungi sub Culmea Zelea Neagră. După identificarea celor 15 tineri, 14 din aceștia au fost însoțiți până în Valea Lungă, iar fata care acuza dureri abdominale a fost transportată cu targa și a fost predată la Ambulanță.

Apelul a fost primit în jurul orei 23:30 PM și acțiunea de căutare/salvare a fost încheiată la ora 3:00 AM. La acțiune au participat echipaje ale Salvamont, ISU, Jandarmerie, Poliție si Ambulanță.

FOTO – Arhivă Salvamont Arad