Duminica, Biserica romano-catolică „Preasfânta Treime” din cartierul reșițean Lunca Bârzavei și-a sărbătorit hramul. În prima duminică după Sărbătoarea Rusaliilor, conform calendarului romano-catolic, se sărbătorește Duminica Preasfintei Treimi.

Sfânta Liturghie de hram a fost celebrată în curtea bisericii, în fața intrării principale, de către părintele paroh Attila Puskás, care slujește aici din toamna anului trecut. Partea muzicală a Sfintei Liturghii a fost oferită de corul tinerilor, îndrumați fiind de cantorul bisericii, Mihai Cristea și de profesorul de muzică Cristian Roșoagă.

De amintit este faptul că în toamna acestui an se vor împlini 20 de ani de la înființarea noii parohii printr-o Sfântă Liturghie, celebrată la 1 septembrie 2000 de episcopul diecezan de atunci al Timișoarei, mons. Martin Roos, asistat fiind de vicarul general László Böcskey (astăzi episcop de Oradea), de parohul reșițean József Csaba Pál (astăzi episcop de Timișoara) și de parohul de atunci bocșanul, Adalbert Jäger (în prezent canonic diecezan și paroh în Timișoara). Prezenți atunci au fost în spirit ecumenic, protopopul Reșiței, dr. Vasile Petrica și pastorul reformat Makay Botond. Cu prilejul înființării noii parohii a fost instalat și primul preot-paroh, în persoana lui Simon Ciubotaru.

După Sfânta Liturghie celebrată cu prilejul înființării noii parohii, a avut loc vernisajul expoziției de icoane a artistei plastice reșițene Maria Tudur.

Sursa: Erwin Josef Tigla