[AUDIO] Se continuă negocierile cu turcii de la Durmazlar

Firma turcească care urmează să furnizeze cele 13 tramvaie solicitate de Primăria Reşiţa se confruntă cu o problemă. Contractul a fost încheiat în lei şi nu în euro. Primarul Ioan Popa consideră că această preocupare a turcilor de la Durmazlar este justificată. Reprezentanţii firmei au fost prezenți recent la Reșița pentru a discuta în mod direct cu reprezentanții administrației locale.

„Turcii de la Durmazlar au fost la Reșița, chiar la începutul pandemiei. A venit o delegație de 6 persoane din Turcia, de la Izmir și ne-am uitat împreună pe draftul de la contract. În caietul de sarcini pe achiziție tramvai a existat un draft de contract pe care noi l-am discutat cu turcii punct cu punct. Am discutat și un calendar, cam cât le ia să le facă, când avem noi nevoie de ele, pentru că și dacă le-ar face într-un an, ni le-ar trimite și le-am avea degeaba pentru că nu suntem gata cu infrastructura. Una dintre preocupările lor, justificată zic eu, era legată de faptul că contractul este în lei. Deci achiziția celor 13 tramvaie care în echivalent euro astăzi era de vreo 26 de milioane de euro este de fapt în lei și ei aveau o preocupare legată de faptul că dacă ei au un timp de realizare a investiției de doi ani ce se întâmplă dacă inflația va eroda în mod semnificativ moneda națională. Pentru că dacă avem o inflație de 4-5% pe an, te poți trezi în doi ani că de fapt ei au pierdut 10% din valoarea reală a contractului”.

Primarul Ioan Popa a mai spus că problema ridicată de turci a fost trimisă mai departe Ministerului Dezvoltării, iar în prezent sunt în așteptarea unui răspuns.

De același autor

Related Articles