[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin efectuează analiza mierii la o parte din parametrii solicitaţi de PNA şi oferă suport logistic apicultorilor!

Direcţia sanitar-veterinară Caraş-Severin efectuează analiza mierii de albine pentru 4 parametrii fizico-chimici ceruţi în noul Program Naţional Apicol, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul instituţiei, medicul veterinar Pavel Borchescu. Este vorba despre: determinarea hidroximetilfurfuralului, determinarea glucozei şi fructozei, determinarea zaharozei şi a acidităţii.

Conform acestuia, pentru ceilalţi 5 parametrii solicitaţi de PNA, precum: examenul organoleptic, indicele diastazic, umiditatea, indicele polenic şi conductibilitatea electrică, DSVSA consiliază şi oferă suport logistic apicultorilor în expedierea eşantioanelor de miere către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti sau la Direcţiile sanitar-veterinare din Harghita şi Maramureş.

Pentru efectuarea analizelor este nevoie de o probă de miere proaspătă de minimum 500 de grame, a mai subliniat Pavel Borchescu.

Pavel Borchescu

Directorul DSVSA Caraş-Severin a mai precizat că, apicultorii pot veni cât mai repede la sediul instituţiei cărăşene din Reşiţa pentru a efectua analizele de laborator sau pentru a obţine informaţiile necesare.

Cele mai citite

Related Articles