Ministrul educației, Monica Anisie a anunțat că primele măști au fost distribuite la Inspectoratele Școlare Județene din: Argeș, Brașov, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Sibiu, Olt, Satu Mare, Bacău și Caraș-Severin.

Până luni, 1 iunie, măștile vor ajunge în fiecare unitate de învățământ, astfel că elevii din anii terminali care revin marți, 2 iunie în școli vor primi măști.

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Caraș Severin, prof. Ion Chiosa, în această săptămână inspectorii școlari au monitorizat unitățile de învățământ din județ în contextul revenirii la școală a elevilor din clasele terminale pentru pregătirea examenelor naționale.

Au fost vizate în special măsurile întreprinse pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, respectiv existența procedurilor operaționale proprii cu privire la modalitățile de desfășurare a pregătătirilor sesiunilor de examene, propriul circuit de intrare și ieșire a elevilor si a personalului din unitate și modalitatea în care se va realiza igienizarea unității de învățământ.

De asemenea au fost verificare graficul de desfășurare a activităților la care participă elevii în unitatea de învățământ, verificarea asigurării materialelor de igienă și protecție sanitară necesare atât pentru elevi cât și pentru personalul din unitate și măsurile privind informarea și consultarea tuturor factorilor implicați pentru organizarea în bune condiții a activităților desfășurate.

În perioada 2-12 iunie, elevii claselor a VIII-a și a XII-a se întorc la școală pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat.