[AUDIO] Primarul Ioan Popa: un complex sportiv în valoare de 1,8 milioane de euro va fi construit în locul bazei sportive ”Arsenal” din municipiul Reșița

1130

14 noi obiective de investiții au fost adăugate listei „Complexuri sportive”, care face parte din ”Programul național de construcții de interes public sau social” în România. Dintre acestea trei sunt în vestul țării, astfel urmează să se construiască noi baze sportive de TIP 1, la Reșița pe strada Bârzăviței și în județul Timiș, la Buziaș, pe strada Mihai Eminescu și la Sânnicolau Mare, pe strada stadionului.

Săptămâna aceasta Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat Ordinul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și pentru investiția Complex sportiv Reșița, care se va face prin Compania Națională de Investiții.

”Vom avea un teren omologat de UEFA și tribune cu o capacitate de 500 de persoane”, spune primarul Reșiței, Ioan Popa:

”Am lansat de acum un an o solicitare la Compania Națională de Investiții pentru refacerea bazelor sportive din oraș, deoarece sunt deteriorate. Este vorba despre: Valea Domanului, Gloria și Arsenal. Am obținut o finanțare pentru o bază sportivă de TIP 1, care cuprinde un teren de fotbal de dimensiuni omologate de UEFA și FRF, cu tribune de 500 de locuri, un teren sportiv mai mic pentru minifotbal, handbal, baschet sau alte jocuri, vestiare, parcare generoasă. Valoarea investiției se ridică la 1,8 milioane de euro. Lucrările vor începe în câteva săptămâni, maxim o lună – două, au fost demarate licitațiile pentru constructori și sperăm să fie gata, undeva în toamna anului viitor. Această investiție mă bucură enorm de mult pentru că avem în plan să modernizăm stadionul din Valea Domanului, iar baza sportivă ”vine ca o mănușă”, deoarece în perioada în care se vor derula lucrările în Valea Domanului vom avea unde să jucăm cu echipa fotbal”, a spus primarul Ioan Popa.      

Subprogramul „Complexuri sportive” este derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții.

sursa foto: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei