Consiliul Județean Timiș își asumă noi responsabilități în cadrul proiectului privind construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Județean Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra: În ședința de plen de astăzi a Consiliului Județean Timiș, am votat asumarea de noi responsabilități în realizarea proiectului, care prevede crearea unui nou Centru de mari arși și includerea Urgențelor și a Secției de ATI într-o clădire nouă, precum și modificarea fluxurilor medicale. Proiectul tehnic este în curs de elaborare, iar studiile de Prefezabilitate și Fezabilitate sunt gata.

Este un proiect deosebit, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, cu bani de la Banca Mondială. O investiție pentru care există și un protocol pentru susținerea finanțării încheiat între CJ Timiș, Ministerul Sănătății și Spitalul Județean din Timișoara.

În acest proiect, Consiliul Județean Timiș, pe lângă terenul pe care l-a pus la dispozitie, susține financiar și anumite costuri necesare realizării documentației. La final, noua construcție va fi transferată în proprietatea județului.

Schimbăm la față Județeanul, proces pe care l-am început deja de câțiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile unități sanitare din Occident.