Ministrul sănătății, Nelu Tătaru: Terasele vor fi redeschise de la 1 iunie

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, aseară, într-o intervenție televizată, că în aplicarea noilor măsuri de relaxare vor fi redeschise terasele de la 1 iunie, dar distanțarea fizică rămâne o condiție necesară.


Nelu Tătaru: La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile care vin după 1. Deocamdată, știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Aceeași distanțare socială, avem acea distanță de 1,5 m care trebuie să existe, și precauțiile care vizează acele suprafețe comune sau locuri comune, cum sunt toaletele.


Realizator: Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor ceruse autorităților să precizeze data redeschiderii teraselor cel mai târziu mâine, pentru ca firmele în domeniu să își poată pregăti resursele necesare: angajați, aprovizionare, curățenie, dar și introducerea noilor protocoale de protecție sanitară și a celor interne legate de instruirea personalului.

Nelu Tătaru a mai spus aseară, la postul B1 TV, că dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie pot fi redeschise și plajele, tot cu respectarea distanțării fizice în spațiile comune și a măsurilor de igienă.

De același autor

Related Articles