[AUDIO] Confort pentru pompierii din Drobeta Turnu Severin

Clădirea Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va fi modernizată cu bani europeni.

Contractul de finanţare a fost semnat ieri de directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu cu colonelul Florentin Dragomir, şeful inspectoratului. Sediul administrativ al pompierilor a fost construit în 1980 şi are nevoie de reabilitare termică, spune purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, Raluca Tîrcă.

„După finalizarea cu succes a două proiecte transfrontaliere România-Serbia, ISU Mehedinți a semnat un nou contract de finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional. Acesta vizează reabilitarea termică și energetică a clădirii administrative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. Clădirea cu două etaje va fi anvelopată, se vor schimba sistemele electrice şi sanitare, sistemul de încălzire şi va fi montată o platformă liftantă la intrarea principală pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul are o valoare de peste 5 milioane 300 de mii de lei.

Obiectivul acestei investiții îl constituie sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice”.

Data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este sfârşitul anului viitor.

De același autor

Related Articles