Compania de Transport Public Arad a început montarea de dispozitive cu dezinfectant pentru mâini în toate mijloacele de transport în comun, dar şi în 4 staţii de tramvai.

Cinci dispozitive din inox cu dezinfectant pentru mâini, concepute şi realizate de o firmă arădeană, au fost deja montate în următoarele staţii de tramvai: Podgoria (2 bucăţi), Gara CFR (1 bucată), Teatru (1 bucată) şi Primărie (1 bucată).

De astăzi, angajaţii CTP au început să monteze dozatoare cu gel dezinfectant atât în tramvaie cât şi în autobuze. În total vor fi montate 150 astfel de dispozitive, amplasate chiar la urcarea în mijlocul de transport în comun. Lucrările sunt executate în baza Ordinului 829/15.05.2020, potrivit căruia pe perioada stării de alertă, operatorii economici care administrează infrastructura de transport au obligaţia de a lua măsuri pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor de transport în condiţii de siguranţă.

Compania de Transport Public Arad a început de altfel să aplice marcaje, în formă de paşi, în staţiile de tramvai pentru a-i determina pe călători să păstreze o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ei.

foto Primăria Arad