Schimbare de încadrare: de la ucidere din culpă la lovituri cauzatoare de moarte!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş- Severin continuă cercetările în cazul bărbatului de 32 de ani decedat marti seara la Resita, după ce a fost lovit cu pumnul de un tânăr din municipiu. Prim-procurorul Parchetului, Laura Gabriela Iancu a transmis că în urma raportului medico-legal a fost schimbată încadrarea faptei săvârșite, de la ucidere din culpă la lovituri cauzatoare de moarte.

Cercetarile sunt în plina derulare, oamenii legii anunțând ca în urma raportului medico-legist a fost schimbata încadrarea faptei, de la ucidere din culpa la lovituri cauzatoare de moarte.

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 22.40, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o persoană a fost agresată fizic și este inconștientă.

 În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiști, s-a constatat faptul că în aceeași seară, între victimă, un bărbat de 32 de ani din Reșița, și un alt tânăr de 18 ani, a izbucnit un conflict spontan, pe Calea Caransebeșului din municipiu.

În timpul conflictului, victima a încercat sa îl lovească pe tânăr, acesta ferindu-se, ripostând și lovindu-l la rândul lui cu pumnul în față, în urma loviturii, bărbatul de 32 de ani cazând la pamânt și lovindu-se cu capul de o bordură.

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj al Serviciului de Ambulanță  care a preluat victima și a intervenit pentru resuscitarea acesteia, din păcate neraspunzând manevrelor.

A fost declarat decesul bărbatului, ca urmare a unui stop cardio respirator”, se arată în comunicatul Parchetului.

Vă reamintim că politistii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Resita, au deschis un dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii de ucidere din culpa, fiind dispusă efectuarea unei constatări medico-legale, care să stabilească cauza decesului.

După efectuarea necropsiei s-a constatat existența unui traumatism cranio-cerebral iar în urma concluziilor preliminare ale medicilor legisti, s-a dispus declinarea cauzei catre Parchetul de pe lânga Tribunalul Caras-Severin si efectuarea de cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

În continuare se efectuează o multitudine de acte de urmărire penală, au fost efectuate toate activitățile procedurale, se efectuează ample probe testimoniale în vederea stabilirii situației de fapt iar la finalizarea cercetărilor va fi dispusă o soluție legala, în funcție de întregul material probator”, ne-a informat Laura Gabriela Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin .

Cele mai citite

Related Articles