Nelu Tătaru: Efectele celor trei zile de relaxare se vor vedea de joi

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat aseară, într-un interviu televizat, că în condițiile unei pante descendente a curbei infectărilor cu noul coronavirus și al deceselor, efectele celor trei zile de relaxare după încheierea stării de urgență se vor vedea începând de joi. 

Nelu Tătaru: Vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzație de libertate exagerată va produce şi efecte. Gândiţi-vă că o masă de oameni, fiecare venind din familia lui, din arealul lui care îşi desfăşura sau nu o boală poate transmite celor care s-au întâlnit acolo, iar cei de acolo se vor întoarce în familiile lor. Vom vedea naşterea unor micro-focare. 

Ministrul sănătăţii s-a referit şi la situaţia de la vămile din vestul ţării. Nelu Tătaru: O lipsă a unei distanţări, un grup destul de mare de oameni care se îngrămădeau la intrarea în ţară a creat şi condiţiile unei posibile transmiteri. Să nu uităm că aceşti concetăţeni de-ai noştri veneau din fostele zone roşii. 

Ultimele date primite de la Poliția de Frontieră arată că în 24 de ore au intrat în țară peste 22.500 de persoane, iar aproape 17.000 au venit prin punctele din vest. În urma verificărilor suplimentare efectuate, au fost trimise spre izolare, carantină la locuință, de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. După ce pe timpul zilei s-au înregistrat valori mari ai timpilor de așteptare, a fost suplimentat personal astfel că la această oră autoturismele care intră în țară pe la vămile din vest staționează doar la Borș două ore și jumătate, la celelalte puncte valorile fiind de 10 minute. Şi pe sensul de ieșire s-a îmbunătăți situația; șoferi așteaptă 30 de minute doar la Nădlac şi Borş, potrivit aplicaţiei online a Poliției de Frontieră. RADIO ROMANIA ACTUALITATI

Cele mai citite

Related Articles