[AUDIO] Pandemia COVID şi alegerile locale

Pandemia COVID – 19 a afectat, în România, organizarea la termen a alegerilor locale, iar în numeroase țări a determinat fie amânarea proceselor electorale, fie organizarea acestora în condiții speciale de protecție.

Autorităţile caută soluții de organizare a alegerilor locale pornind de la premisa că acestea ar trebui să aibă loc în acest an, dar să garanteze, din punct de vedere medical, siguranța tuturor celor implicați. Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa, că că s-au propus măsuri, iar una dintre ele ar fi reducerea numărului de semnaturi necesare competitori electorali.

„În acest moment, așteptăm să vedem legislația adoptată zilele trecute, să vedem care va fi termenul de la care noi va trebui să demarăm procedurile electorale, fie că e vorba despre starea de urgență, fie că e vorba despre starea de alertă. În acest moment, așa cum este în vigoare ordonanța de urgență, noi ne-am dus cu prelungirea mandatului primarilor până la 31 decembrie, iar alegerile să fie organizate în septembrie, octombrie, astfel încât să ne asigurăm că la sfârșitul anului vor fi toți primarii în mandat. Suntem atenți la ce întâmplă în comunitatea internațională, cât și la nivel național, astfel încât să ne asigurăm că, dacă vom organiza un proces electoral, siguranța cetățeanului va fi pe primul loc.”

Ascultaţi interviul integral:

De același autor

Related Articles