[AUDIO] Continuă discuţiile privind fuziunea Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa cu Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca

Stadiul primar de negociere privind fuziunea celor două instituţii de învăţământ superior din Reşiţa şi Cluj-Napoca a fost depăşit, deşi pandemia provocată de coronavirusul COVID 19 a dus la întârzierea unor demersuri în cadrul acestui proiect. În prezent, au loc discuţii tehnice şi analize din acest punct de vedere. Pentru Radio Reşiţa, prorectorul UEMR, Cristian Chioncel:

În luna octombrie a anului trecut, Senatul Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa a aprobat principial deschiderea discuţiilor privind o posibilă fuziune cu Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca. La finele lunii ianuarie anul acesta, o delegaţie numeroasă de cadre didactice din Cluj a vizitat universitatea reşiţeană, fiind elaborat un raport de constatări făcute la faţa locului. Raportul a fost anaşlizat de forurile decizionale clujene şi a primit un aviz favorabil. La finalul lunii aprilie, în Consiliul de Administraţie s-a aprobat continuarea acestor discuţii şi aprofundarea lor la nivel tehnic, iar la începutul lunii mai, în Senatul UBB s-a luat o hotărâre ce vizează continuarea demersului în vederea finalizării şi întocmirii unui unui document care să ateste contractul de fuziune“, a mai precizat Cristian Chioncel.

Prin Hotărârea Senatului Universităţii Babeş Bolyai se aprobă demararea discuţiilor în vederea unei posibile fuziuni prin absorbţia Universităţii Eftimie Murgu. S-a decis ca în cazul în care negocierile vor duce la încheierea unui act juridic de fuziune, acesta va fi supus aprobării Senatului.

Cele mai citite

Related Articles