Măsuri în transportul aerian stabilite de Comisia Europeană

Politica de Coeziune a fost concepută pentru a reduce diferențele de dezvoltare dintre diferitele regiuni și statele membre ale Uniunii.

Ridicarea restricțiilor de circulație se decide la nivelul fiecărui stat membru al Uniunii Europene, în funcție de situația epidemiologică, dar și de anumite destinații, a precizat pentru Radio România Actualități comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

În privința curselor aeriene, Comisia Europeană a stabilit că pasagerii vor purta măști de protecție, iar operatorii aerieni pot folosi toate capacitatea de îmbarcare a avionului.

“În avion trebuie să poarte mască. Se limitează mișcarea pasagerilor în interiorul avionului, interacțiunea cu echipajul de bord și între pasageri. Nu recomandăm în acest moment măsuri de distanțare fizică în avion cu orice preț, în sensul în care cerem companiilor să zboare cu un număr de locuri libere, din mai multe motive: pe de o parte că un avion are anumite caracteristici tehnice care, spre deosebire de alte moduri de transport, oferă o siguranță în plus, este vorba de sistemul de filtrare a aerului care, în majoritatea aeronavelor, este de nivel de spital, performant”, a declarat Adina Vălean.

Adina Vălean a mai precizat că regulamentul european care prevede obligația companiilor aeriene de a returna contravaloarea biletelor în cazul zborurilor anulate nu va fi modificat, deși Comisia a fost supusă la presiuni din partea statelor membre și a companiilor aeriene. RRA

De același autor

Related Articles