Elevii fără posibilităţi financiare din Reşiţa vor primi tabletele promise. Primarul Ioan Popa a anunţat pe pagina sa de Facebook că au ajuns cele 610 dispozitive achiziţionate de municipalitate şi vor fi distribuite către cei care au nevoie pentru a participa la cursurile organizate online, în contextul stării de urgenţă generate de pandemia COVID-19.

Au ajuns cele 610 tablete solicitate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Acestea vor fi distribuite către elevii reşiţeni care nu dispun de astfel de dispozitive şi, din acest motiv, nu pot participa la cursurile ce se susţin online în această perioadă. Costurile sunt suportate de Primăria Reşiţa. Spor la învăţat!

La sfârşitul lunii aprilie, Consiliul Local a alocat în regim de urgenţă, aproximativ 100.000 de euro pentru achiziţionarea a 610 de tablete.

Am solicitat să ne transmită câţi elevi nu dispun de mijloace de comunicare de această manieră. Chiar şi copiii mei au început şcoala în online şi consider că nu trebuie să limităm dreptul la educaţie niciunui copil. În baza datelor primite de la licee şi de la şcoli, am constatat că este nevoie de 610 tablete, declara atunci primarul Ioan Popa.