5 jucători din campionatul Spaniei au coronavirus

86

Cinci jucători care evoluează în primele două divizii ale campionatului Spaniei au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, a confirmat duminică Liga spaniolă de fotbal, citată de AFP.

“Cinci cazuri pozitive au fost diagnosticate în rândul jucătorilor, toţi asimptomatici şi în prima fază a maladiei”, a indicat la LaLiga într-un comunicat.

Jucătorii, a căror identitate nu a fost dezvăluită, vor fi plasaţi în carantină şi testaţi din nou “în următoarele zile”, a precizat instituţia.

Diagnosticul lor a fost anunţat la doar câteva zile după reluarea antrenamentelor de către fotbaliştii din primele două divizii spaniole, urmând un protocol sanitar strict.

Liga spaniolă, care speră să reia sezonul la jumătate lunii iunie, cu porţile închise, afirmă că depistarea acestor cazuri pozitive face parte din planul său de revenire progresivă la antrenamente.

“Unul dintre obiective era chiar detectarea cazurilor declarate sau asimptomatice”, a explicat LaLiga.

Cei cinci jucători, printre care se află şi brazilianul Renan Lodi de la Atletico Madrid, urmează să îşi continue antrenamentele în carantină şi nu vor putea reveni pe teren decât după două teste negative.

Cluburile spaniole sunt pentru moment autorizate să organizeze sesiuni individuale de pregătire, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte. Jucătorii sunt obligaţi să vină separat la centrele de antrenament, echipaţi cu măşti şi mănuşi, fiindu-le verificată de fiecare dată temperatura.



Cluburile vor putea apoi trece la antrenamente în grupuri mici, înainte de reluarea competiţiei, care s-ar putea produce pe 20 iulie, conform antrenorului echipei Leganes, Javier Aguirre.

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 26.000 de cazuri de deces, a trecut la relaxarea progresivă a măsurilor de izolare.

Preşedintele LaLiga, Javier Tebas, a exclus varianta anulării sezonului în prima divizie masculină, în timp ce liga feminină şi campionatele de amatori au fost oprite.