DSP Timiş continuă procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidențiale de asistență a persoanelor vârstnice

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a continuat procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidențiale de asistență a persoanelor vârstnice. În perioada 1-8 mai  au fost recoltate 651 de probe, iar până la această dată nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv. Drept urmare, personalul de îngrijire și-a putut relua activitatea în siguranță.

Menționăm că, în desfașurarea acestei ample acțiuni, echipele Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș sunt sprijinite de personalul Serviciului de Ambulanță Timiș, fapt ce permite recoltarea unui numar mai mare de probe care sunt puse în lucru, astfel rezultatele se obțin în timp util.

Până la această dată, 299 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 13 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ.

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează verificări la nivelul unităților de desfacere a produselor ne-alimentare, unde a fost constatată o aglomerare de persoane neconformă cu măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției cu SARS CoV-2. Obiectivele controlate au fost avertizate asupra obligației ce le revine de a respecta normele impuse de situația epidemiologică actuală.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș procedează la elaborarea unui plan de măsuri de prevenție ce urmează a fi implementate  la nivelul unităților de învățământ.Acestea se vor alinia recomandărilor emise de catre ministerele de resort și au drept scop asigurarea  desfășurării actului didactic în condiții care să nu pericliteze sănătatea publică.

Cele mai citite

Related Articles