La Reşiţa continuă investiţiile în educaţie cu bani europeni, fiind semnat un nou contract de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Grădiniței cu Program Prelungit „Palatul Fermecat”.

Sunt prevăzute: izolarea termică a fațadei clădirii de pe strada Oţelului nr. 18 (Sp+P, 807 mp) și a plăcii peste subsol, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de recompartimentare interioară, modernizarea instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea canalizării menajere, amplasarea de panouri solare pentru producerea apei calde de consum, creșterea capacității grădiniței prin supraetajarea construcției şi crearea de facilitați pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, prin proiect, grădiniţa va fi dotată cu mobilier și toate echipamentele necesare activităților specifice programului prelungit (săli de grupa, bucătărie, spălătorie, birouri, cabinet medical).

Valoarea totală a proiectului este de 6.406.704,08 lei, din care 4.808.287,28 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Perioada de implementare este de 25 de luni.