[AUDIO] Prefectul de Caraş-Severin: Plângere penală pentru poluarea cu deşeuri animaliere

Prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu a făcut plângere penală unei societăţi cu capital privat din Bocşa, care se ocupă cu creşterea şi sacrificarea păsărilor pentru poluarea şi depozitarea la întâmplare a deşeurilor animaliere pe un fond de vânătoare pe care îl are în administrare pe raza localităţilor Bocşa-Biniş-Doclin şi a nerespectării măsurilor stipulate în contractul de gestionare al acestuia.

Gâfu spune că, fondul de vânătoare respectiv a fost concesionat de o asociație din Bocşa care, ar fi cumpărat deşeurile de la crescătoria de păsări din acelaşi oraş de la o societate cu capital privat. Doar că în contractul de concesiune era prevăzut ca animalele sălbatice (n.r. mistreţi) de pe fondul de vânătoare respectiv, care se întinde ca suprafaţă fizică între localităţile Colţan şi Fizeş, să fie hrănite cu cereale și fân, nicidecum cu leșuri de păsări, a mai subliniat Cristian Gâfu.

Acesta a pledat şi pentru suspendarea dreptului asociaţiei bocşene de a mai gestiona drepturile de concesiune ale fondului de vânătoare menţionat.

Cristian Gâfu

Cele mai citite

Related Articles