Pericol pe drumurile din Caraş-Severin. Şoferi de tir prinşi băuţi la volan

Poliţiştii din Caraş-Severin au depistat doi şoferi de tir conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ieri dimineaţa, a fost oprit în trafic pe DN 6, pe centura Caransebeşului, un ansamblu de vehicule înmatriculat în Bulgaria, care circula haotic. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul, un cetățean bulgar de 31 de ani, a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările.  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

De asemenea, în această dimineaţă, poliţiştii rutieri din Herculane au prins pe E 70, un alt bulgar care s-a urcat la volan deşi a consumat alcool. El a acroşat cu tirul un alt autoturism care circula regulamentar, nefiind înregistrate victime. Bărbatul a rămas fără pemis pentru 90 zile şi a fost amendat cu 1.305 lei.

Polițiștii rutieri de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au depistat pe E 70, un alt conducător auto al unui ansamblu de vehicule care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, șoferul ansamblului de vehicule, tot un cetățean bulgar în vârstă de 69 de ani, a acroșat cu tirul un alt autoturism care circula regulamentar, condus de un bărbat de 70 de ani, din Băile Herculane, din fericire în urma coliziunii nefiind înregistrate victime omenești. Evenimentul a fost soluționat în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar polițiștii l-au sancționat pe șoferul ansamblului de vehicule, cu amendă de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

FOTO: Arhivă

De același autor

Related Articles