[VIDEO] Vacanța după pandemie. Topul destinațiilor din Banatul Montan

Forțați să stea în case în ultima perioadă, pasionații de călătorii așteaptă cu nerăbdare ridicarea restricțiilor de circulație pentru a descoperi frumusețile naturii. Specialiștii sunt de părere că pandemia va schimba atitudinea noastră față de vacanțe, cei mai mulți vor prefera liniștea naturii, drumețiile și mai puțin stațiunile aglomerate.

Pasionaţi de turism, filmări şi fotografie, patru tineri au întocmit un top al destinaţiilor din Banatul Montan.

Georgian Popovici, Răzvan Rişcuţa, Laurenţiu Ţepeneu şi Eduard Dabrowski-Boboia sunt tinerii care au realizat un top 10 cele mai frumoase destinaţii pe care ar trebui orice român să le viziteze, după ce se încheie pandemia. Tinerii nu sunt la prima acţiune de acest fel. Georgian Popovici, iniţiatorul acestui proiect, este şi autorul unei aplicaţii care promovează obiectivele turistice din Banat.  

Top 10 – Banatul Montan

Cele mai frumoase 10 locuri pe care trebuie sa le vizitezi in Banatul Montan!Descopera cea mai frumoasa zona a Romaniei, Banatul Montan: goo.gl/Q6psx7 prin ghidul nostru turistic, hartile cu cele mai importante obiective turistice, de drumetie sau de cicloturism!#DupaStareaDeUrgenta

Publicată de Banatul Montan – Ghidul tau turistic pe Joi, 23 aprilie 2020

Pe primul loc în top se află “Semeringul bănăţean“, o linie de cale ferată între Oraviţa şi Anina, extrem de spectaculoasă, cu 14 tunele săpate cu dalta şi cu târnăcopul şi mai multe viaducte dintre care, cel mai înalt, Jitin, de 37 de metri, considerat o adevărată operă de artă.

Pe locul al doilea, tinerii au pus Clisura Dunării, iar pe locul al treilea, Cheile Nerei, pe locul patru Valea Cernei, iar pe locul cinci celebra Cascadă Bigăr, pe şase Muntele Semenic, pe şapte Muntele Mic, pe opt Morile de Apă de la Rudăria, pe locul nouă Teatrul “Mihai Eminescu”, din Oraviţa, iar pe zece oraşul Reşiţa, cu toate festivalurile şi concursurile desfăşurate în natură.

Descoperiți cea mai frumoasa zonă a României, Banatul Montan la adresa  goo.gl/Q6psx7  un ghid turistic cu hărtile celor mai importante obiective turistice, de drumeție sau de cicloturism.

Cele mai citite

Related Articles