[AUDIO] Garda Forestieră Timişoara: Comisarii mai vigilenţi în perioada stării de urgenţă

Garda Forestieră Timişoara, care are în administrare judeţele Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş nu şi-a relaxat mai deloc programul şi intervenţiile în teren în perioada stării de urgenţă, ba din contră, susţine comisarul şef Amar Ienea pentru Radio Reşiţa, intervenţiile s-au intensificat şi controalele efectuate au dovedit rezultate pe măsură:

În cursul acestui an, Garda Forestieră Caraş-Severin a efectuat 227 de controale la regim silvic, având ca proceduri de control fapte produse prin tăieri ilegale de arbori, controlul circulaţiei materialului lemnos pe drumurile publice şi forestiere, controale în parchetele de exploatare în lucru, precum şi în cele reprimite, controale la operatori economici care depozitează şi comercializează materiale lemnoase. Au mai fost 30 de inspecţii de fond sau parţiale, 41 de acţiuni privind controale la circulaţia materialului lemnos, 79 controale la operatorii economici şi 66 de controale în exploatări forestiere. În ceea ce priveşte tăierile ilegale de arbori şi vegetaţie din afara fondului forestier au fost constatate 4 infracţiuni silvice în volum de 46,4 metri cubi cu o pagubă de 21.778 de lei. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 80 de contravenţii silvice în valoare totală de 300 de mii de lei. Au fost confiscate fizic sortimente de lemn de lucru şi foc în volum total de 116 metri cubi. În urma verificărilor operatorilor economici şi a ocoalelor silvice, depozite sau alte evidenţe de gestiune declarate în SUMAL s-au confiscat cantităţi însemnate de material lemnos, sortimente de lemn de lucru şi de foc în volum total de 2.386 de metri cubi având o valoare ce depăşeşte 350 de mii de lei“.

Amar Ienea

Comisarii Gărzii Forestiere fac deplasări în teren conform regulilor impuse de ordonanţele militare şi prelucrează online toate solicitările publicului, a mai subliniat comisarul şef Amar Ienea.

De același autor

Related Articles