Federaţia Română de Fotbal a discutat în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a şi a III-a, precum şi cu oficialii grupărilor de futsal şi fotbal feminin, despre problemele întâmpinate ca urmare a pandemiei de coronavirus,scrie Agerpres.

„Administraţia Federaţiei Române de Fotbal a avut marţi şi miercuri întâlniri prin videoconferinţă cu membrii afiliaţi, pe fiecare eşalon în parte. Astfel, după ce ieri au avut loc întâlnirile cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2 şi, ulterior, cu cei ai cluburilor din Liga 3, azi s-au desfăşurat în mediul online şi întâlnirile cu reprezentanţii cluburilor de futsal şi fotbal feminin. În cadrul acestor discuţii au fost abordate problemele cauzate de epidemia COVID-19, modul în care fotbalul a fost afectaţ situaţia la nivelul fiecărui eşalon în parte şi s-au prezentat diferite scenarii în ceea ce priveşte finalizarea competiţiilor. A fost o primă serie de întâlniri, una de consultare şi prezentare a opţiunilor avute la acest momenţ fiecare participant având posibilitatea de a-şi exprima părerea în ceea ce priveşte deciziile ce ar trebui luate”, se menţionează pe site-ul FRF.

Săptămâna viitoare, federaţia urmează să aibă o nouă serie de întâlniri, inclusiv cu reprezentanţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, când e de aşteptat să existe mai multe informaţii de la nivelul autorităţilor în ceea ce priveşte posibilitatea reluării evenimentelor sportive.

„Obiectivele FRF în luarea deciziilor rămân aceleaşi: siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive; sustenabilitatea financiară a cluburilor; producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante; specificitatea fiecărui eşalon competiţional”, se mai arată pe site-ul citat.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.