Reșițeanul Bogdan Ibănișteanu a luat parte sâmbătă, 2 mai și duminică, 3 mai la evenimentul sportiv umanitar ”Autism 24 h Marea Neagră”. A reușit cea mai mare performanță a sa ca și sportiv, a alergat 100 de km în 24 de ore, în zona domiciliului său.

Aceasta este o mare reușită pentru Bogdan, care este instructor de înot și înotător masters. El nu este atlet, dar a dorit să ajute în această campanie de strângere de fonduri pentru copiii cu autism din România.

Maratonul a început sâmbătă dimineața la ora 10 și s-a încheiat duminică, la aceeași oră. Bogdan Ibănișteanu chiar a depășit distanța de 100 de km, cronometrul indicând după 24 de ore, 102,36 km.

 „Nu știu cum să descriu în cuvinte această experiență, dar cu siguranță este cea mai dificilă experiență a mea, de până acum! Am început cursa fără oprire în primele 8 ore, bucuros că pot să ajut, bucuros că pot să iau parte la un asemenea eveniment, la acest ultramaraton caritabil.  Dacă începutul a fost entuziasmant, odată cu trecerea orelor și parcurgerea kilometrilor, totul devenea din ce în ce mai greu. Prima pauză am făcut-o la ora 18, atunci m-au încercat și primele gânduri negative. Îmi era teamă că nu o să pot să închei cursa, dar am încercat să rămân pozitiv și am continuat. Pe lângă efortul fizic care este unul greu de descris în cuvinte, mai este și cel mental, care te poate învinge. Dacă nu privești mereu spre obiectivul ce te-a determinat să începi și dacă nu ți-l dorești cu adevărat, atunci poți ceda. Mă bucur din suflet că am putut lua parte la un astfel de eveniment împreună cu alți 149 de sportivi din întreaga țară. Mă bucur că peste două mii de persoane au donat pentru copiii cu autism. Mă bucur că am reprezentat orașul meu drag, Reșița”, a spus  Bogdan Ibănișteanu.

La finalul evenimentului, Bogdan Ibănișteanu s-a clasat pe locul 78 din 150 de concurenți, 120 dintre ei reușind să alerge 100 de km.

Participanții au respectat măsurile impuse de starea de urgență și au alergat de la ora 10 la 22 în zona domiciliului și între orele 22-6 în domiciliu (apartament, casă, curte, acoperișul blocului, etc.). Fiecare concurent a fost monitorizat printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil sau pe ceas și astfel datele au fost transmise organizatorilor, Centrului Psihologic Marea Neagră din Constanța.

Component al lotului Clubului de înot masters Reșița 07, reșițeanul Bogdan Ibănișteanu este și instructor de înot la Dynamic Gym & Spa din Caransebeș, acolo unde antrenează și formează zeci de copii din Caransebeș.

———————

Reșițeanul Bogdan Ibănișteanu, înotător masters și instructor de înot este reprezentantul orașului de pe Bârzava în proiectul national ”Autism 24 h Marea Neagră”. Este vorba despre un eveniment sportiv caritabil prin care se dorește strângerea de fonduri pentru conceperea unei platforme online de terapie pentru copiii cu autism. Proiectul a fost inițiat de Adrian Gemănaru, managerul Centrului Psihologic Marea Neagră din Constanța și sunt înscrise la eveniment 150 de persoane din întreaga țară.

Bogdan Ibănișteanu este singurul reșițean care participă în acest proiect. L-am felicitat pentru implicare sa:

”Participanții sunt numiți ambasadori ai evenimentului, iar cei care doresc să ajute la realizarea platformei pot face donații în numele fiecăruia dintre cei 150 de participanți. Am luat legătura cu organizatorii și m-am înscris. Sunt nerăbdător să iau parte la eveniment. Monitorizarea fiecărui participant se va face printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil sau pe ceas, care va transmite datele organizatorilor evenimentului. Evenimentul are loc la finalul acestei săptămâni de sâmbătă până duminică. Depunerea unui astfel de efort este pentru mine o mare provocare și îi rog pe toți cei care doresc să ajute să se implice așa cum pot. În această perioadă destul de dificilă dorim să facem un bine pentru acești copii. Vor beneficia de această terapie online inclusiv copiii cu autism din vestul țării”, a spus Bogdan Ibănișteanu.

Fiecare participant va trebui să alerge 100 de km în 24 de ore. Competiția va începe sâmbătă, 2 mai la ora 10 și se va încheia duminică, 3 mai, la ora 10. Fiecare participant va alerga la domiciliu sau în zona domiciliului (apartament, casă, curte, acoperișul blocului, etc.).

sursa foto: Bogdan Ibănișteanu