Doamnele de la Cubul Lions Onix Reşiţa susţin în continuare Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa în lupta cu noul coronavirus. Cu ajutorul unor firme din Reşiţa şi din Caraş-Severin, Lions Onix Reşiţa, a achiziţionat până în prezent aparatură medicală dar şi materiale de protecţie în valoare de peste 7 mii de euro.

Este vorba despre 3 injectomate, 2 nebulizatoare, un tunel de decontaminare cu ultraviolete, dezinfectanţi, măşti şi mănuşi, ne-a declarat medicul cu suflet mare, Felicia Quint. Campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean din Reşiţa continuă. Cei interesaţi să ajute pot face donaţii către cluburile Lions Onix Reşiţa şi Rotary.

„În lupta împotriva pandemiei, Clubul Lions Onix Reşiţa, sponsorizat de mai multe firme din municipiu, a putut ajuta Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa cu următoarele: două nebulizatoare, sunt aparate pentru dezinfectarea aerului din încăperi care vor merge la Infecţioase, 3 injectomate pentru ATI, pentru administrarea intravenoasă a antibioticului, un injectomat a costat aproximativ 1000 de euro. Am achiziţionat şi un tunel de decontaminare cu ultraviolete şi pulverizare de soluţii dezinfectante cu covoraş mobil, confecţionat undeva la Bacău, acest tunel a fost montat în secţia ATI. Am mai cumpărat 10 bidoane de 4 L, cu dezinfectanţi pentru suprafeţe, 7 cutii de măşti şi mănuşi. Costurile se ridică la peste 7.000 de euro. Acţiunile de sprijin şi de susţinere comunitară continuă şi aşteptăm noi sponsori să ni se alăture”, ne-a declarat Felicia Quint.

Ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au sosit 9 injectomare achizitionate prin intermediul Asociatiei ATI RESITA 2019 ” Sansa la Viata ” în valoare de 37.485 Ron dar şi cele 3 injectomate achizitionate cu sprijinul Lions Onix Resita si un injectomat achizitionat de Rotary Club Reşita.

„De asemenea am reuşit să cumpărăm un videolaringoscop rigid cu stilet pentru intubaţiile orotraheale dificile prin intermediul Asociatiei ATI Resita 2019 Sansa la Viata în valoare de 2.600 euro. Va multumim din suflet pentru sprijinul acordat”, este mesajul transmis de medicul Iulian Bura.