La fel ca în fiecare an, responsabilii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-au gândit la un meniu special pentru pacienţii care sunt nevoiţi să-şi petreacă sărbătorile de Paşte, într-un salon de spital.

Conducerea instituţiei sanitare şi-a propus să-i facă pe bolnavi să treacă mai uşor peste problemele de sănătate cu care se confruntă şi peste această criză, să simtă cu adevărat spiritul acestei sărbători. Astfel, pacienţii care nu au contra indicaţii medicale vor primi atât produse tradiţionale, cât şi alte preparate gustoase. Din meniul bolnavilor nu vor lipsi ouăle roşii, carnea de pui, fructele şi cozonacii, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan.

Chiar dacă ne aflăm în plină criză pandemică de COVID-19, iar conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița este preocupată să asigure personalului medical toate cele necesare în lupta cu noul coronavirus, nu au fost uitați nici pacienții care sunt internați zilele acestea în cea mai mare unitate medicală din județ și care sunt nevoiți să-și petreacă sărbătorile departe de familie.

Bunăoară, împreună cu reprezentanții societății care asigură hrana pacienților, și ținând cont de recomandările medicale, conducerea spitalului a convenit ca, în ziua de Paște, persoanele internate să primească un prânz de sărbătoare.

Astfel, duminică, cei aproape 200 de pacienți care se află internați în acest moment în spital vor servi ciorbă de pasăre, sau supă pentru cei aflați la regim alimentar, și friptură de pasăre cu garnitură de orez ori piure. Pentru a se respecta tradiția, pacienții vor mai primi câte un ou roșu și o bucată de drob, alături de o felie de cozonac sau un măr, în cazul persoanelor cu diabet, iar, suplimentar, pentru fiecare masă, câte o sticlă de apa minerală de 500 de mililitri”, ne-a declarat Roxana Bălan.