La Spilatul Municipal din Caransebeş, în acest moment sunt internaţi 18 pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus. Numărul acestora a crescut după ce, în cursul zilei de ieri, 3 cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19.

„Avem în acest moment trei cadre medicale care au fost depistate pozitiv. Este vorba despre o asistentă şi o infirmieră de la Terapie Intensivă şi de o infirmieră de la Secţia de Neurologie. În acest moment avem 18 pacienţi confirmaţi COVID-19, 3 suspecţi şi un vindecat. Aceşti confirmaţi îi avem distribuiţi astfel: 3 pacienţi la Secţia de Infecţioase, 10 la Pneumologie, 4 la Pediatrie şi unul la Ginecologie, iar suspecţii sunt la Infecţioane 1, la Interne 1 şi la Cradio 1”, a declarat managerul spitalului din Caransebeş, Adrian Cican.

Adrian Cican a mai spus că, imediat după confirmarea celor trei cadre medicale cu noul coronavirus, a început ancheta epidemiologică, doi pacienţi care se aflau pe terapie intensivă, dar care nu erau intubaţi, şi doi pacineţi de pe secţia de neurologie au fost mutaţi pe alte secţii şi a fost efectuată dezinfecţia. Acum se desfăşoară ancheta epidemiologică în cadrul familiilor, iar personalul medical de pe cele două secţii este monitorizat zilnic.