Primăriile oraşelor cărăşene se confruntă cu probleme financiare ce se acutizează pe zi ce trece. Sumele primite de la Ministerul Finanțelor Publice din cotele defalcate pe TVA sunt mai reduse ca de obicei. Explicaţia este simplă, multe dintre firme și-au închis sau restrâns activitatea iar plata taxele și impozitele locale de către localnicii se face cu întârziere.

La primăria Oţelu Roşu există riscul ca angajaţii să nu-şi mai primească drepturile salariale luna viitoare iar cea din Caransebeş are de plătit, săptămânal, 80 de mii de lei pentru asigurarea hranei persoanelor carantinate şi un milion de lei lunar pentru achitarea cazării celor 180 de medici. Până acum, administraţia caransebeşeană nu a primit niciun ban de la DSP sau Guvern, pentru aceste cheltuieli spune primarul, Felix Borcean. 

La Reşiţa, primarul Ioan Popa spune că a stopat, încă din luna martie, de comun acord cu cei implicaţi, sporurile celor care se ocupau de proiecte europene. ,,Deocamdată nu se pune problema micşorării salariilor personalului din primărie dar dacă pandemia va dura încă două luni se vor lua decizii în consecinţă,, a precizat, Popa.