[VIDEO] Ministrul Educației, Monica Anisie: Nu se îngheață anul școlar

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat marţi că anul şcolar 2019-2020 nu va fi îngheţat.

“Nu se îngheaţă anul şcolar, ci din contră, MEC lucrează pentru ca toată activitatea care presupune reluarea cursurilor şi toate calendarele care trebuie realizate să le punem în practică după ce vom relua cursurile, după ce încetează această stare de urgenţă”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a precizat că vor fi susţinute examenele naţionale, de licenţă şi de dizertaţie, admiterea în facultăţi.

În oricare dintre aceste scenarii examenele naţionale, Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, admiterea în facultăţi, examenul de licenţă şi examenul de dizertaţie vor fi susţinute. Anul şcolar şi universitar 2019-2020 va fi susţinut. Acest lucru este esenţial pentru întreaga comunitate formată din 3 milioane de elevi şi studenţi şi peste 300.000 de angajaţi din sistemul de educaţie. (…) Nu este deloc simplu să asiguri finalizarea normală, în condiţiile în care procesul se derulează în condiţii care nu sunt deloc normale”, a afirmat preşedintele CNR.

agerpres.ro

De același autor

Related Articles