Mai mult decât prolific, prietenos, iubitor declarat al frumosului din oameni, tot timpul cu picioarele pe pământ, prof. Dan D. Farcaș a împlinit pe 1 aprilie frumoasa și bogata vârstă de 80 de ani. Radio Reșița și încă doi prieteni, Camelia Duca, directorul Librăriei Semn de Carte și rotaryanul Iulian Georgevici au dorit să îi transmită cald și sincer, La mulți ani!

Dan D. Farcaș a absolvit facultatea de matematică și fizică la Timișoara. Are un doctorat în matematici la Universitatea din București. Din 1962 a lucrat ca informatician la calculatorul electronic MECIPT, de la Institutul Politehnica din Timișoara , unde a realizat primele simulări de rețele neuronale din România. A condus și a realizat, din 1968, la CEPECA, mari proiecte de informatizare, a predat cursuri de informatică. După 1990 a fost director la Institutul Român de Management, director și director adjunct al Centrului de Calcul și Statistică Sanitară, consilier temporar al Organizației Mondiale a Sănătății și expert al Comisiei Europene pentru informatizarea ocrotirii sănătății in România. A fost ales în 1993 membru titular al Academiei de științe Medicale și a fost în perioada 1991-2010 vicepreședinte al Societății Române de Informatică Medicală. Din 2013, este membru al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române.

Dan D. Farcaș este, din 2006, cetățean de onoare al municipiului Reșița. Începând cu anul 1966 s-a făcut remarcat prin publicarea unor povestiri SF. Din anul 1998 a fost vicepreședintele, iar din 2011 este președintele ASFAN. Membru fondator, în 2006, al Centrului de Studii pentru Științele de Graniță, în cadrul Comisiei pentru România al UNESCO.