Un medic de la Spitalul Municipal Timişoara şi 13 cadre medicale de la Spitalul CFR Timişoara şi-au dat demisia

Zece asistente medicale şi trei infirmiere de la Spitalul CFR din Timişoara şi-au dat demisia, în timp ce toţi medicii au rămas la post.

Vom înlocui aceste cadre prin redistribuire şi angajare directă, în conformitate cu ordonanţa, a afirmat managerul Spitalului CFR Timişoara Marius Olaru pentru Radio România Reşiţa.

“Este vorba despre personal mediu şi auxiliar, în speţă 10 asistente şi 3 infirmiere, o parte dintre ele au invocat ca şi motiv, afecţiuni medicale, 2 dintre ele erau deja în prag de pensionare. Situaţia nu este atât de dramatică pe cât se prezintă, noi ne descurcăm în continuare cu personalul rămas, materiale de protecţie avem din donaţii, suficiente dar nu mai mult de o săptămână în condiţiile în care vom lucra la capacitate maximă, sunt destul de dezamăgit când văd că personalul medical în momentele astea când ar trebui să fie aproape de cetăţeni, părăsesc echipa. Se pare că există o teamă în acest context, unii au invocat că au probleme de sănătate şi e mai bine să se protejeze astfel, nu am ce să fac situaţia se poate schimba de o oră la alta”, ne-a declarat managerul Marius Olaru.

Şi la Spitalul Municipal din Timişoara, un medic şi-a prezentat demisia. Managerul spitalului, Olimpia Oprea, spune că este vorba despre un medic angajat cu jumătate de normă care a renunţat la încadrare.

Cele mai citite

Related Articles