[FOTO-AUDIO] Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise!

Autoritățile locale din Caraș-Severin care au decis închiderea piețelor agroalimentare au dat dovadă de exces de zel. Mai mult decât atât, au încălcat și dispozițiile Ordonanței militare nr 3. Afirmațiile au fost făcute de prefectul Cristian Gâfu. Acesta a precizat că instituţiile publice, operatorii economici au obligaţia de a marca zona destinată accesului cetăţenilor, clienţilor şi suprafaţa de relaţii cu publicul, suprafaţa de vânzare cu semne vizibile, care să orienteze persoanele în respectarea unei distanţe de siguranţă de minimum 1,5 metri.

„Administratorii pieţelor agro-alimentare au obligaţia de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanţă socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători. Comercianţii şi producătorii agricoli aflaţi în pieţele agroalimentare sunt obligaţi să adopte măsuri de protecţie împotriva răspândirii Covid-19, respectiv să poarte mănuşi şi măşti“.

„Din punctul meu de vedere, autorităţile locale care au închis pieţele agroalimentare au greşit! Avem Ordonanţa militară nr. 3 şi Ordonanţa de Urgenţă nr. 1 din 1999, art. 20, alin. 1. Nu este nicio instituţie abilitată să cenzureze, să mai facă ceva când avem text de lege în care ne spune că ordonanţele militare sunt obligatorii“.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu speră ca situația să fie remediată și autoritățile să intre în legalitate.

De același autor

Related Articles