[AUDIO] Papa Francisc: “Să răspundem în faţa pandemiei cu rugăciune”. Astăzi toţi credincioşii din lume vor rosti la unison ”Tatăl Nostru”!

Suveranul Pontif, Papa Francisc face un apel la credincioşii din întreaga lume să rostească astăzi, 25 martie într-o rugăciune comună, în ziua Bunei Vestiri, “Tatăl Nostru”.

Conform vicarului general al Episcopiei romano-catolice de Timişoara, Msgr. Johann Dirschl, este un gest de unitate prin care se doreşte universalizarea rugăciunii ca metodă de combatere a pandemiei de Coronavirus.

Rugăciunea comună se va consuma la ora 13.00, ora României şi va fi rostită şi de credincioşii altor confesiuni indiferent de locurile în care se află, a mai subliniat acesta pentru Radio Reşiţa.

Fac cunoscut faptul că Papa la rugăciunea Angelus, rostită duminică, 22 martie i-a invitat pe toţi liderii bisericilor şi confesiunilor religioase ca şi pe toţi credincioşii să participe astăzi în 25 martie, în ziua Bunei Vestiri, la ora 12.00 ora Romei la o rugăciune a Tatălui nostru comună. Asta înseamnă ora 13.00, ora României. Vă invit pe toţi să facem şi noi această rugăciune ca la ora 12.00 a Romei, ora 13.00 a României să ne rugăm această rugăciune “Tatăl Nostru”. Papa ne-a rugat s-o facem pentru a ridica Dumnezeu această pandemie Coronavirus care afectează lumea întreagă. Toţi creştinii şi mai ales Biserica Ortodoxă care ţine diferite rugăciuni în acest timp pentru ca Dumnezeu să ia de la noi această plagă, cu siguranţă că şi ei se vor alătura. Invitaţia Papei făcută duminică a fost numai pentru ziua de azi, dar ne aminteşte că vineri, 27 martie seara la ora 18, ora Romei, ora 19.00 ora României ar dori să dea o binecuvântare specială “Urbis et Orbis” tot pentru ca Dumnezeu să ne apere de această pandemie“.

Msgr. Johann Dirschl

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, în bisericile ortodoxe, clopotele tuturor lăcaşelor de cult vor suna astăzi la ora 12.00 timp de 2 minute, iar apoi în fiecare zi când se săvârşesc Sfintele Liturghii.

La casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru“, condacul Bunei Vestiri: “Apărătoare Doamnă“, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus “Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Sursa foto: stiritvr.ro

Cele mai citite

Related Articles