Premierul italian a anunţat încetarea “oricărei activităţi de producţie” neesenţiale

Premierul italian Giuseppe Conte a anuntat în noaptea de sâmbata spre duminica încetarea ”oricarei activitati de productie” care nu va fi indispensabila pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esentiale a populatiei, relateaza AFP.

Guvernul a decis sa ”închida orice activitatea de productie pe teritoriu care nu va fi strict necesara, cruciala si indispensabila pentru a ne garanta bunurile si serviciile esentiale”, a spus el într-un discurs oficial pentru a anunta acest ”pas suplimentar” în masurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzata de coronavirus.

Premierul a adaugat ca farmaciile, supermarketurile si magazinele alimentare, serviciile postale, financiare si de asigurare, transporturile vor continua sa functioneze. “Încetinim motorul productiv al tarii, dar nu îl oprim”, a spus el despre o “decizie nu tocmai usoara”.

”Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în fata ochilor nostri. Este cea mai grava criza pe care o traverseaza tara de la cel De-al Doilea Razboi Mondial ”, a mentionat premierul italian.

”Masurile adoptate necesita timp pentru a intra în vigoare. Trebuie sa respectam toate aceste reguli cu rabdare si încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

Sursa – agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles