La ora actuală, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 122 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 1379 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara se află internate 31 persoane (confirmate pozitiv cu COVID-19), din care 4 persoane din judeţul Timiş. Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este bună.

Recent, a mai fost internat un pacient de sex masculin, de 52 ani, suspect cu infecţia COVID-19, simptomatic (febra, cefalee, tuse productiva). Acesta a venit din Austria in 14.03.2020 si se afla în autoizolare. Până în acest moment, de la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara au fost externate 22 persoane, după două teste negative consecutive.

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara s-au lucrat 114 teste pentru depistarea infecţiei cu COVID-19). Nu au fost persoane transferate (confirmate pozitiv cu coronavirus) la alte spitale. De asemenea, în vederea informării cetățenilor din județul nostru, vă comunicăm următoarele recomandări ale Grupului de Comunicare strategică: Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/ ), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”, actualizată periodic.

În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați la Direcția de Sănătate Publică Timiș (Tel verde al DSPJ Timiş pentru informaţii şi sesizări privind situatii epidemiologice: 0728 885 726 ) și în ultimă instanță la 112; MINISTERUL SĂNĂTĂȚII DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ JUDEȚEANĂ TIMIŞ 300029 TIMIŞOARA, STR. LENAU NR.10 TEL: 0256 494680 FAX: 0256-494667 Cod fiscal: 11292024 Nr. operator de date cu caracter personal-34022 Website: www.dsptimis.ro e-mail dspj.timis@dsptimis.ro

Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență; Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus; o Este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare; Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse; În cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândirea virusului. În acest moment, în județul Timiș, sunt montate 20 corturi pentru triaj epidemiologic, atât în cadrul Spitalului Județean, Spitalului Municipal, a spitalelor orășenești, cat si în punctul de trecere frontieră Cenad.

Reamintim că persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantinate în județul Timiș pot comunica/sesiza situațiile deosebite sau problemele cu care se confruntă la numerele de telefon: 0728 885 737; 0770 327 879. Numerele sunt asigurate în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, solicitările fiind transmise operativ către structurile cu care se cooperează pentru soluțio