Mai mulţi cărăşeni care nu respectă regulile de autoizolare la domiciliu au intrat în vizorul autorităţilor!

Vizat este chiar un cetăţean din Moldova Nouă care a părăsit frecvent domiciliu, astfel că mâine s-ar putea trezi cu o amendă de cel puţin 10 mii de lei de la inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt Daniel Botgros.

„Este foarte posibil ca la Moldova Nouă să se aplice o astfel de amendă, chiar mâine pentru că există acolo o persoană care se pare că părăseşte frecvent domiciliul în care este izolat. Noi ca instituţie trebuie să obţinem nişte documente oficiale, un proces verbal pe baza căruia să aplicăm amenda. Vorbim de amenzile care pleacă de la 10.000 de lei, bani destul de mulţi zic eu pentru o persoană şi nu în ultimul rând ţin să le reamintesc tuturor că şi cei care intră în ţară şi care nu spun adevărul, din ce ţară au venit, riscă dosar penal, sunt măsuri care se vor aplica rapid dacă cetăţenii nu respectă legea şi pun în pericol sănătatea publică”, ne-a declarat astăzi Daniel Botgros.

Vă reamintim că până în prezent în Caraş-Severin a fost aplicată o singură amendă de 10 mii de lei, unei persoane din Băile Herculane.