Măsuri de prevenire a contaminării cu Coronavirus luate de administrația oraşului Băile Herculane!

Comitetul Local pentru Situații de Urgență de la nivelul orașului Băile Herculane a instituit o serie de măsuri pentru unitățile de alimentație publică de pe raza orașului de pe Valea Cernei în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, toate unitățile de alimentație publică – supermaketuri sau magazine de cartier – sunt obligate să efectueze frecvent dezinfecția suprafeţelor expuse (cărucioare, balustrade, coșuri de cumpărături, clanțele ușilor, grupurile sanitare,butoanele automate de cafea sau alte butoane automate. De asemenea, vor fi luate măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane, în special în zona caselor de marcat și în spațiile comerciale, toate aceste măsuri având caracter imediat și permanent.

Pe raza orașului Băile Herculane nu sunt semnalate cazuri de contaminare cu coronavirus, dar dacă vor apărea cazuri ce presupun intrarea în carantină, sunt stabilite spațiile unde va fi efectuată carantina. Printr-un comunicat al Primăriei orașului Băile Herculane, conducerea administrației publice a orașului de pe Valea Cernei face un apel la calm către populație, dar și pentru respectarea cu stricteţe a regulilor și măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID-19. De asemenea, autoritățile locale sunt pregătite să facă față tuturor solicitărilor venite din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin, Instituția Prefectului, Consiliului Județean Caraș-Severin și Inspectoratului Județean Caraș-Severin pentru Situații de Urgență.

De același autor

Related Articles