Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a deschis o anchetă în cazul tânărului de 27 de ani din Reşiţa, depistat ieri cu coronavirus.

Se pare că acesta a intrat în contact cu foarte multe persoane. Din această cauză, soţia acestuia dar şi o asistentă de la Spitalul Municipal din Caransebeş, prietenă de familie cu bărbatul cu COVID 19 au fost izolate la domiciliu. În pluş, unitatea comercială în care acesta îşi desfăşutra activitatea a fost dezinfectată, urmând ca autorităţile să decidă astăzi dacă îi va suspenda sau nu activitatea, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

„A început ancheta epidemiologică în cazul tânărului din Reşiţa cu coronavirus. Trebuie să menţionez că este o activitate laborioasă deoarece tânărul se pare că a intrat în contact cu mai multe persoane. Soţia acestuia a rămas izolată la domiciliu, astăzi i se vor recolta probe, este cooperantă, nu are simptome. O altă persoană care lucrează la Spitalul Municipal din Caransebeş şi care ar fi fost apropiată acestui tânăr nu a mai fost lăsată să vină la serviciu şi aceasta a rămas izolată la domiciliu şi i se vor face şi ei analize. Unitatea în care tânărul îşi desfăşura activitatea a fost dezinfectată, nu ştim încă dacă este necesar sau nu să-i suspendăm activitatea, rămâne de văzut, în funcţie de evoluţia anchetei, acum încercăm să identificăm toate persoanele cu care acesta a intrat în contact”, a precizat Daniel Botgros.

Starea de sănătate a tânărului din Reşiţa este bună. Acesta nu a făcut febră şi are doar o uşoară durere de gât ne-au confirmat reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

3 COMENTARII

  1. Niciunui angajat Dedeman nu i sa recoltat probe , ați izolat doar colegii de raion de pe tura lui . Nu sa dezinfectat nici un Dedeman . Ați uitat că suntem o comunitate mică și nu zboară o păsărică fără să știm toți . La Dedeman au fost două surse de coronavirus atît tânărul cit si sotia acestuia. De ce nu ați făcut teste tuturor angajaților , de ce nu ați dezinfectat magazinul , de ce nu l ați închis ptr citeva zile? Așa măsuri de precauții ca la voi …..

Comments are closed.